BESPLATNA KONTROLA VIDA

 

U svakodnevnom životu naš vid omogućuje prijem najveće količine informacija iz okoline, a često nismo niti svjesni koliko nam je vid važan sve dok ne osjetimo promjenu na oku ili pri gledanju. Stoga je izrazito važno, kao što posjećujemo liječnika opće prakse i razne specijaliste za zdravlje cijelog tijela, svakako KONTROLIRATI i vid. Vid se s godinama mijenja, a što smo stariji, tako i lagano opada, te umjesto naprezanja i škiljenja, poslušajmo svoje oči i ugovorimo kontrolu vida, te si na taj način olakšamo svakodnevni život uz nošenje naočala ili kontaktnih leća.

 

Znakovi koji ukazuju na probleme s vidom mogu biti;

·         bol u očima, ili oko očiju

·         zamagljen vid

·         škiljenje

·         dvostruki vid

·         refrakcijske greške (dalekovidnost, kratkovidnost, astigmatizam)

 

Drugi znakovi koji ukazuju na probleme s vidom su loša reakcija na svijetlo, teže prilagođavanje oka na više svijetla ili pak potrebe za više svijetla od uobičajenog. Mogu se pojaviti i vidljive promjene na oku koje samostalno možete primijetiti; crvene oči, prekomjerno suzenje, suho oko ili ostale iritacije. Halo efekt – blještanje okoline izvora svjetlosti, teško prepoznavanje boja, glavobolje ili osjećaj da su ruke postale „prekratke“ prilikom čitanja.

Takvi znakovi mogu se javiti prilikom svakodnevnih aktivnosti kao što su čitanje novina, gledanje televizije, vožnje automobila, na poslu, u šetnji ili lovu.

Kako bi Vi imali dobar vid i ugodnu svakodnevnicu, a i dodatnu sigurnost, preporučuje se kontrola vida jednom godišnje, a osobe koje nemaju probleme sa vidom, niti ovakve znakove svakih 2 do 3 godine.

Sa druge strane, osobe koje imaju dijabetes, povišen krvni tlak, glaukom, makularnu degeneraciju ili druge zdravstvene tegobe, svakako prije kontrole vida, trebaju oftalmološki pregled oka kako bi Vam optičar ili optometrist mogli preporučiti proizvod za Vaše potrebe. Obiteljska zdravstvena slika također igra veliku ulogu, pogotovo ukoliko postoje očne bolesti kod nekog od članova obitelji.

Ukoliko ste sebe prepoznali u ovim znakovima lošeg vida, ne znači odmah da imate probleme s vidom, ali je važno napraviti kontrolu, kako bi se ustanovilo zbog čega je došlo do takvih promjena.

Najveći problem je ne poznavanje činjenice da osoba živi s lošim vidom, smatra da vidi „dobro“ i ne razmišlja da to možda nije tako, te da bi osoba mogla vidjeti puno bolje, a sa druge strane postoje ljudi koji znaju da ne vide dobro, no odgađaju posjet optometristu/oftalmologu, dok im ne smeta u svakodnevnom obavljanju dužnosti – ovo je krivo, te takvim načinom samo sebi osoba radi na štetu.

Posjetite nas u našoj optici Anita, u Zaboku, ukoliko ste se prepoznali u znakovima lošeg vida, ili ako  osjetite promjene neovisno kod gledanja na blizinu ili na daljinu, a također i ako nemate znakove lošeg vida, kontrolirajte svoje oči.

BESPLATNA KONTROLA VIDA

Rezervirajte svoj termin!

2 + 1 =

Javit ćemo Vam se u najkraćem roku.